Välja rätt elföretag

Att välja rätt elföretag för just dig kan vara något skrämmande, speciellt om du aldrig förr har gjort något liknande. Det finns flera saker att tänka på och att vara medveten om inför ett val av elföretag för ditt hem, arbete/jobb eller lokal.

En viktig sak att minnas är att rätt elavtal kan ge dig chans till att spara in pengar, men ett dåligt avtal eller rent av fel företag för dig kan kosta dig mer pengar än du egentligen behöver betala.

En annan viktig fråga är om du väljer att ha ett fast pris för elförbrukningen eller ett pris som är rörligt och ändras beroende på priset på elmarknaden. Detta kan bespara dig som privatperson en hel del pengar.

Det är också bra att ha koll på avtalstiden och bindningstiden av ett elavtal. Detta om du kommer flytta eller behöver förnya det för att inte råka ut för ett högt pris när avtalet går ut och du hamnar med det rörliga priset i stället för det fasta.

En annan viktig sak är att faktiskt jämföra priser på de elleverantörer som levererar el hem till dig. Ha koll på deras fasta priser och utgå även därifrån när du väljer elleverantör för ditt företag eller hem.

Att tänka på för att hitta rätt

En annan sak att tänka på är vilken typ av el du vill ha till din elförsörjning. Vill du ha så miljövänlig el som möjligt? Då behöver du hitta ett företag som kan ge dig just det och inte något som endast förlitar sig på kärnkraft för din elleverans.

Det bästa är att titta runt på olika alternativ. Det är dock något som kan variera beroende på flera variabler:

  • Var befinner du dig i landet?
  • Bor du i stan eller ute på landsbygden?
  • Lever du i en villa inne i stan eller en lägenhet?
  • Är det ditt privata hem eller ett företag som behöver elleveransen?